GridMonitor

 

 

TEİAŞ tarafından hazırlanan BAĞLANTI ANLAŞMASI’na ait “EK-8 GÜÇ KALİTESİ ÖLÇÜM SİSTEMİ” ne istinaden, sizlere en iyi çözümü, en uygun maliyet ile sunmak için detaylı bir şekilde hazırlanmıştır. Sistemin tasarımı, parametrelendirilmesi ve devreye alınması aşamalarında yerli mühendislik gücümüzü kullanmakta ve bu sayede ileride de sizlere en hızlı servis hizmetini sunma şansına sahip bulunmaktayız.

Güç Kalitesi Ölçüm Sistemi Donanım Bileşenleri 

1. UMG 512 Güç Kalitesi Ölçüm Cihazı

Öngörülen sistemde güç kalitesi ölçüm cihazı olarak, TEİAŞ’ın Bağlantı Anlaşması Ek-8’de istediği özellikleri ve ek olarak birçok özelliği bünyesinde bulunduran Janitza UMG 512 – A sınıfı enerji kalite analizörü kullanılacaktır.

2. GPS Zaman Senkronizasyon Cihazı

Ölçüm Senkronizasyonunun sağlanabilmesi için cihaz zamanının düzenli olarak senkronize edilmesi gerekmektedir. Bunun için GPS ile zaman eşleme sistemi kullanılacaktır. GPS alıcısının, uydu ile haberleşebileceği bir noktaya montajı yapılacaktır. 

3. Haberleşme Cihazları

Kullanılacak haberleşme altyapısına göre farklı haberleşme aygıtları kullanılacaktır. Olası durumlarda kullanılacak haberleşme cihazları;

  • Endüstriyel ADSL Modem/Router
  • Endüstriyel G.SHDSL Modem/Router
  • Endüstriyel 3G Mobil Modem/Router

Sistemde Kullanılabilecek Haberleşme Altyapıları

Ölçüme esas Bağlantı noktalarında uygulanabilecek haberleşme altyapıları kullanılacaktır. İşverenin sağlayabileceği altyapı kullanılacaktır.

  • ADSL : Asimetrik DSL, standart telefon hattı üzerinden sağlanabilen veri aktarım altyapısıdır. Bu altyapının en büyük dezavantajı uplink ve downlink bant genişliklerinin birbirinden farklı olmasıdır. Ayrıca son kullanıcılar ile aynı altyapının kullanılması sistemi daha az güvenilir kılmaktadır.
  • G.SHDSL :Simetrik DSL, Telekom şirketlerinin özel olarak sunduğu bir hizmettir. Bu haberleşme altyapısı simetrik uplink ve downlink bant genişlikleri sağlar.
  • 3G Mobil :DSL altyapısının sağlanamadığı noktalar için kullanılabilecek bir haberleşme altyapısıdır.  Bu altyapının dezavantajı ise kablosuz bağlantının diğer altyapılara göre bağlantı kalitesinin daha değişken olmasıdır.

4. Güç Kalitesi Ölçüm Sistemi Yazılımı

Merkezdeki bir bilgisayara kurulacak olan izleme ve analiz yazılımı GridVis aracılığıyla bütün ölçüm noktalarındaki verilerin çevrimiçi olarak izlenmesi, cihazların üzerindeki verilerin otomatik olarak kaydedilmesi, bu verilerin veri tabanında saklanması ve bu sayede geçmişe yönelik analizlerin yapılması mümkün olacaktır.